Nøddeknækkeren - ballet på Det Kongelige TeaterTidspunkt
24-11-2024 kl. 13:00

Sted
Gamle Scene, Kongens Nytorv 

Om arrangementet
Nøddeknækkeren er for alle os der elsker jul og ballet

Der er julehygge af højeste karat til alle aldre, når lille Marie og hendes nøddeknækkerprins drager ud på en farefuld og forunderlig rejse, hvor alt kan ske. Og det hele sker til tonerne af Tjajkovskijs musik, der med sine mange genkendelige, iørefaldende temaer, sin fantasifulde humor og sin overraskende og raffinerede idérigdom er blevet et af de mest elskede værker i musikhistorien.

Da George Balanchine i 1954 skabte sin uimodståelige udgave af balletten Nøddeknækkeren, udtalte han, at den var til børn og til de voksne, der stadig har barnets hjerte: ”for i ethvert menneske er den bedste og vigtigste del den, der er forblevet fra barndommen”.

Balanchine, der tog udgangspunkt i den tyske forfatter E.T.A. Hoffmanns sælsomme historie fra 1816, giver os både den menneskelige varme i scenebillederne af den hyggelige juleaften hos familien Stahlbaum og teatermagien i det fortryllende Slaraffenland. Men samtidig tager han os ind til essensen af det klassiske eventyr og genfortolker det til et moderne publikum med en nutidig elegance, klarhed og poesi.

Anbefales fra 7 år.Pris
Prisgruppe Pris Status
  Unge under 25¨år  350 kr. Få billetter
  Voksne  550 kr. Få billetter

Betaling
Betaling trækkes umiddelbart efter tilmeldingsfristens udløb.