OPERA CarmenTidspunkt
09-01-2013 kl. 19:00

Sted
Operaen Holmen 

Om arrangementet
Det er tre år siden, den højtestimerede, skotske instruktør David McVicars Carmen-opsætning havde premiere på Det Kongelige Teater, og da havde den allerede haft bragende succes ved Glyndebourne Festivalen. Instruktøren David McVicar er uddannet skuespiller,og hans personinstruktion er så rå og direkte, at man suges ind i den sceniske virkelighed med hud og hår og kun rives ud af den, når Don Josés vrede bliver så virkelighedstro, at man begynder at frygte,at sangerne vil komme rigtigt til skade.

Det er verdens måske mest berømte Carmen i øjeblikket, Anna Caterina Antonacci, der skal synge titelpartiet til premieren og de følgende tre gange. Det gør hun over for karismatiske Andrew Richards, der blandt andet har sunget Don Josés parti på La Scala i Milano. Kostumerne er i spansk 1800-talsstil, og de oser af sex, nøjagtig som den cigar Carmen tager sig kærligt af i Habaneraen i denne opsætning.

Det har ellers lige siden urpremieren været kutyme at udstyre demedvirkende med cigaretter, men Carmen og de andre kvinder i byen arbejder ifølge Prosper Mérimée – der skrev den franske novelle, som ligger til grund for operaen – faktisk på en cigarfabrik, og det er netop foræringen af en cigar, der får Don José til at fortælle hele historien om hans fatale møde med den egensindige, frække sigøjnerpige.

Så instruktøren har lagt cigaretterne på hylden og genindført cigaren. Bizets Carmen er et mesterværk, der pirrer publikum med æggende danserytmer, melodiske numre og glødende instrumentation. Synd at Bizet skulle dø i løbet af de få måneder, der gik mellem Carmens totale fiasko ved urpremieren på Opéra-Comique i Paris og dens storslåede triumf på Wieneroperaen.


Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status

Betaling
Betaling trækkes ved tilmeldingsfristens udløb.