OPERA Il Trittico af PucciniTidspunkt
21-03-2013 kl. 19:30

Sted
Operaen Holmen 

Om arrangementet
I l trittico er hele tre Puccini-operaer på én aften, og det er første gang, Det Kongelige Teater opfører dem alle tre samlet. Operaerne afspejler tre meget forskellige sider af den menneskelige natur; i Kappen
seksualiteten,i Søster Angelica religiøsiteten og i Gianni Schicchi grådigheden.

Kappen udspiller sig i et parisisk havnearbejdermiljø. Skipperen Michele og hans kone Giorgetta har for nyligt mistet deres barn,og Giorgetta nærer ikke længere de samme følelser for sin mand. Hun og hendes hemmelige elsker planlægger at flygte sammen, men de afsløres,og historien ender frygteligt.

Søster Angelica tager også afsæt i et mistet barn. Angelica, der er af adelsslægt, har født en søn uden for ægteskabet, som blev taget fra hende umiddelbart efter fødslen, hvorefter hun blev anbragt i et kloster for at sone sin synd. Her får hun besøg af sin tante, der uden medfølelse fortæller, at sønnen er død. I fortvivlelse tager Angelica sit eget liv.

Gianni Schicchi bygger på en række vers fra afsnittet om Helvede i Dantes Guddommelige Komedie.En norditaliensk families stenrige onkel er netop afgået ved døden, og han har til alles fortrydelse testamenteret hele sin formue til et kloster. For at få testamentet lavet om aftaler familien at lade den snu Gianni Schicchi spille rollen som onklen over for en notar. Situationen udvikler sig til operahistoriens måske allermest morsomme farce.

Den berømte arie O mio babbino caro er bare et af de mange træfsikre øjeblikke i de tre små mesterværker, der viser Puccinis geniale evne til at skabe musikalske billeder og stemninger. Iscenesættelsen skabes af den unge og allerede verdensberømte, italienske instruktør
Damiano Michielletto. Han tager et moderne livtag med de tre operaer i en imponerende scenografi.


Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status

Betaling
Betaling trækkes ved tilmeldingsfristens udløb.