Matthæuspassionen i KoncerthusetTidspunkt
10-04-2014 kl. 19:30

Sted
DR Koncerthuset 

Om arrangementet

BEMÆRK BÅDE TORSDAG OG FREDAG

Matthæuspassionen i Koncerthuset kl. 19.30
Torsdag 10. april
Fredag 11. april

Normalprisen 480, kr. 430, kr. 390, kr. 290, kr. 210, kr. 130

Særpris med et billetgebyr på kr. 20, minus 20% rabat kr. 388, kr. 348, kr. 316, kr. 236, kr. 172, kr. 108

Dirigent Andrea Marcon
Solister Celine Scheen Sopran, Carlos Mena Alt, Lothar Odinius Tenor, Marian Krejcik Baryton, Tobias Berndt Basbaryton

Johann Sebastian Bach Matthæuspassionen BWV 244 oratorium

Københavns Drengekor, DR KoncertKoret, DR SymfoniOrkestret

Med forbehod for ekstranumre etc. forventes koncerten at vare ca. 2 timer og 45 minutter

Påskens store koncert er Bachs Matthæuspassion Oratoriet om Jesu sidste dage, fortalt i et dramatisk værk for kor, solister og orkester. Den italienske barokspecialist Andrea Marcon dirigerer.

Ingen højtid er så stærkt forbundet med Bachs musik som påsken. Det skyldes især hans Matthæuspassion. En musikalsk udsættelse af Bibelens fortælling om Jesu sidste dage.

Efter snart 300 år er det stadig rystende stærk musik. Bachs unikke tonesprog matches fuldstændig af hans evner for drama. Matthæuspassionen er så dramatisk som en opera og så dybsindig som en teologisk afhandling.
Matthæuspassionen udspiller sig på flere planer samtidig. Biblens passionsfortælling synges ord for ord, som den står skrevet.

Replikkerne fordeles på forskellige sangere, med Jesus, en bas, og evangelisten, en tenor, som de vigtigste. Derimellem indskyder Bach store, kunstfærdige arier til religiøse digte, hvor mennesket reflekterer over Jesu lidelser og død. Og menigheden stemmer i, når koret kommenterer forløbet med salmesang, som alle kirkegængere på Bachs tid kendte ud og ind.

Det er musik,som faktisk er for stor til en gudstjeneste, og det egentlig også musik, som er for hellig til en almindelig koncert. Men det er vores problem, Bachs Matthæuspassion er barokkens største mesterværk, og det hører naturligt hjemme i vores ører hvert år ved påsketid.


Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status

Betaling
Betaling trækkes ved tilmeldingsfristens udløb.