Det dybeste sted - Ny nordisk operaTidspunkt
26-06-2014 kl. 20:00

Sted
M/S Museet for Søfart - Helsingør 

Om arrangementet
Det dybeste sted
Ny Nordisk opera får verdens premiere i M/S Museet for Søfart d. 26. juni

Opera on location i M/S Museet for Søfart
Scenen er sat i søfartsmuseets rå dok. Her gribes fat i den tusindårige nordiske folkesjæl og med agaens saft og kraft berettes om verden i dag. Operaen rykker ned fra scenen og lader publikum komme rystende tæt på fortællingen i de rå rammer.

Filmisk musik med spænding, erotik og skaldyr
Med Julie Maj Jacobsens stramt fortalte erotiske spændingsopera, ruskes der op i det nordiske sammenhold – tager vi vare på det? Hvordan er det med den gensidige forståelse?
Den islandske scenograf Elin Edda Arnadottir forvandler den rå dok til et øde sted ved Nordsøens dyb, hvor de lækreste nordiske delikatesser som rejer og hummer fremkommer.
Den kendte svenske instruktør Helena Röhr giver fortællingen nerve og kant og Daniel Hjorths næsten filmiske musik skaber stemning med 6 af nordens bedste sangere, en cello, en klarinet, akkordeon og keyboard tilsat elektroniske lydeffekter.

Samarbejde over havene
ØresundsOperan, der med stor succes har produceret opera on location i hele Norden, samarbejder i dette projekt med den frie gruppe Freebird - opera teater fra Sverige og den islandske Art Centrum.

Forestillingen varer ca. 2t 15 min. inkl. pause og den spilles under åben himmel i dokken. Cafeen er åben fra kl. 18.00. Der er adgang til forestillingen fra kl. 19.30.
Unummererede pladser.

Medvirkende:
Sangere:
Magnus Vigilius, tenor
Isabel Piganiol, sopran
Martin Vanberg, tenor
Josefine Andersson, mezzosopran
Merete Sveistrup, sopran
Sebastian Durán, baryton

Orkester:
Madeleine Sjöstrand, keyboard
Minna Weurlander, accordeon
Niclas Gustafsson, bas klarinet
Gerda Holmquist, cello

Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status

Betaling
Betaling trækkes ved tilmeldingsfristens udløb.