HAMELIN, BRAHMS I OG KORSAKOVTidspunkt
11-09-2014 kl. 19:30

Sted
DR Koncerthuset 

Om arrangementet
Torsdag 11. september og fredag 12. september kl. 19.30
Standardpris, kr. 550, kr. 500, kr. 425, kr. 350, kr. 250, kr. 150
Danske Bank fratrukket 20 procent rabat, Særpris,kr. 444, kr. 404, kr. 344, kr. 284, kr. 204, kr. 124

Johannes Brahms, Klaverkoncert nr 1 d mol op 15
Nikolaj Rimskij Korsakov, Sheherazade op 35 ,symfonisk suite,

Den canadiske klavervirtuos Marc Andre Hamelin spiller Brahms to gange i Koncerthuset i sæsonen. Ved den første lejlighed kan publikum opleve den stormfulde, tragiske Klaverkoncert Brahms 1. Klaverkoncert rummer en rejse fuld af medrivende spændinger og forløsninger. Bag Brahms store skæg gemte der sig et geni med høje ambitioner og stærke følelser, og hans 1. Klaverkoncert er et af de værker, hvor den unge Brahms viser hele sit stormfulde sind.

Solisten er canadieren Marc Andre Hamelin, en virtuos uden begrænsninger, der er en mester i håndteringen af Brahms gevaldige solostemme.

Efter pausen skifter scenen til 1001 nats eventyr. De arabiske fortællinger blev fortalt af den smukke Sheherazade i et harem fuldt af silkepuder og indsmigrende dufte. Den pragt blev genskabt i Rimskij Korsakovs orkesterværk, opkaldt efter prinsessen.

Det er en kavalkade af eventyrene, hvor man møder Sindbad Søfareren, eksotiske prinser og glødende kærlighed.

Den russiske komponist Rimskij Korsakov var den helt rigtige til at beskrive de eksotiske og medrivende historier. Han kunne trylle med et orkester, og Sheherazade har simpelthen et skær, der stråler som silke og guld. Ikke uden grund er Sheherazade blevet et yndlingsværk for stereo nørder, der skruer fuldt op for Rimskij Korsakovs orkester, når der skal testes højttalere!


Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status

Betaling
Betaling trækkes ved tilmeldingsfristens udløb.