Petrenko, Romeo og JulieTidspunkt
25-09-2014 kl. 19:30

Sted
DR Koncertsalen 

Om arrangementet
Petrenko, Romeo og Julie
Torsdag 25. september 19.30
Fredag 26. september 19.30
Standard prisen er, kr. 500, kr. 450, kr. 375, kr. 300, kr. 200, kr. 125
Særprisen, fratrukket 20procent, kr. 404, kr. 364, kr. 304, kr. 244, kr. 164, kr. 104

Ralph Vaughan Williams, Ouverture
Maurice Ravel, Klaverkoncert Gdur
Sergej Prokofjev, Romeo og Julie op 64
Petrenko, Romeo og Julie

Blandt verdens mest efterspurgte yngre dirigenter er russeren Vasily Petrenko. Han dirigerer Prokofjevs elskede balletmusik om Romeo og Julie, og i Ravels Klaverkoncert er den originale Dejan Lazic solist.

Prokofjevs musik til Romeo og Julie har gjort balletten til den mest elskede fra det 20. århundrede. Både med og uden dans fortæller den så gribende om det unge, forelskede par, der kommer så galt af sted på grund af deres stærke følelser, som støder sammen med deres strenge familietraditioner.

Musikken af Prokofjev rummer det hele, Glæde, legen og de skæbnesvangre hændelser, som fører til katastrofen.

Ravels Klaverkoncert er et andet af 1900-tallets meget populære klassiske værker. Den forener det smeltende dejlige med virtuose opgaver for musikerne, som skal sidde helt ude på kanten af stolen for at få alle de detaljer på plads.

Det kræver en meget sikker dirigent, og netop det er russeren Vasily Petrenko, chefdirigent for Oslo Filharmonikerne og eftertragtet af orkestre i hele verden.

Solisten er den kroatiske klavervirtuos Dejan Lazic, som ved sit sidste besøg i Koncerthuset i 2010 viste, hvorfor han regnes for en af tidens store personligheder ved et klaver. Virtuositet er en selvfølge i hans klasse, men Lazic humor og raffinerede klang arbejde gør, at han virkelig stikker udPris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status

Betaling
Betaling trækkes ved tilmeldingsfristens udløb.