Dvorák: RequiemTidspunkt
29-10-2014 kl. 20:00

Sted
Københavns Domkirke 

Om arrangementet
Københavns Kantatekor opfører Dvoráks Requiem med fire operasolister.

Den tjekkiske komponist Antonin Dvorák er ikke en ukendt komponist, men desværre er hans Requiem ikke så kendt, som dets kvalitet og storhed egentlig berettiger til. Dvorák havde store ambitioner om at skabe et monument inden for kirkemusikken med sin dødsmesse, og det lykkedes til fulde. Hans Requiem er i mangt og meget en ’tjekkisk pendant’ til det mere kendte Requiem af Verdi. Og ligesom dette spænder det over hele følelsesregisteret, lige fra voldsomme dommedagsudbrud til inderlig bøn. Med sin utrolig veludviklede evner for at skrive melodier, lykkedes det Dvorák at skabe et gribende værk der af mange regnes for et af romantikkens største.

Et så sublimt værk fortjener kun det bedste af det bedste; Derfor har vi denne gang samlet fire af Danmarks absolut dygtigste solister Sine Bundgaard (sopran), Susanne Resmark (alt), Niels Jørgen Riis (tenor) og Jakob Vad (bas).

Dvoráks Requiem er ikke bare smukt, men også et udfordrende værk at opføre, og dette er nok grunden til at det opføres så relativt sjældent.
Københavns Kantatekor & -orkester er da også et af de eneste ensembler i landet, der til fulde magter at realisere dette store partitur med alle dets udfordringer. Dirigentstokken føres på sædvanlig og passioneret vis af Torben H. S. Svendsen, der tidligere har vist at netop de store romantiske værker er dem, der ligger allerbedst for ham.

Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status

Betaling
Betaling trækkes ved tilmeldingsfristens udløb.