Mørketid



Tidspunkt
05-10-2014 kl. 15:00

Sted
DR Koncerthuset 

Om arrangementet
Normalprisen er kr. 250 – fratrukket 20% = kr. 204.

Hvad sker der når man dør, Har du nogensinde bedt nogen om tilgivelse, Er du bange for mørke, Det er nogle af disse spørgsmål DR PigeKoret kommer omkring, når de søndag 5. oktober slukker lyset i Koncertsalen og udfordrer sig selv og publikum ved årets sanselige efterårskoncert. Det handler om håb, venskab, drømme, forandring og om at turde møde sig selv i mørket. Koncerten arrangeres igen i år i samarbejde med Dansk Blindesamfund.

Publikum får mulighed for at komme tættere på både DR PigeKoret og sig selv.

Der bliver en sjælden mulighed for ro og eftertænksomhed, når al lyset bliver slukket i Koncertsalen og musik og virkelighed sætter hinanden i spil i en meditativ koncertoplevelse. Her får publikum mulighed for at komme tættere på DR PigeKoret og sig selv.

I vekselvirkning med musikken afspilles personlige fortællinger fra DR PigeKoret, der skaber indre billeder hos publikum, og som giver mulighed for ikke blot at komme tættere på koret men også på sig selv. Fortællingerne lægger sig op ad musik og tekster og kredser omkring drømme, venskab, tilgivelse, afsked, død og efterliv. Koncerten giver altså publikum en anderledes og sjælden anledning til at lære DR PigeKoret bedre at kende - og også til at blive klogere på sig selv.

Meditativ og personlig koncertoplevelse
Musikken denne eftermiddag er en meditativ og sanselig kombination af nyt og kendt materiale, men det nøjagtige indhold vil først bliver offenliggjort i mørket på dagen. Dog løftes sløret for, at koncerten byder på en uropførelse af den svenske komponist Thomas Jennefeldt foruden en række danske sange. På den måde giver repertoiret anledning til både at begive sig ud i det ukendte men også til at lade sangene være ledetråde, publikum i mørket kan genkende og gribe fat i.

Når lyset bliver slukket og der kun er lydene og sangene at forholde sig til, åbner det op for en helt unik mulighed for at opleve musikken udelukkende auditivt, fortæller Phillip Faber, chefdirigent for DR PigeKoret, og fortsætter, Det giver en sjælden ro og en sårbarhed, hvor vi gerne vil udfordre publikum til at gå ind i sig selv, i mørket og det ukendte, hvor alt kan ske.

Det er op til publikum, om de tør komme tættere på DR PigeKoret og sig selv i Koncertsalen, når lamperne bliver slukket. Men sikkert og vist er det, at der altid er lys i mørket.


Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status

Betaling
Betaling trækkes ved tilmeldingsfristens udløb.