Korngold & WaltonTidspunkt
30-10-2014 kl. 19:30

Sted
DR Koncerthuset 

Om arrangementet
Koncerthuset
Torsdag 30. oktober kl. 19.30
Normalprisen er, kr. 450, kr. 400, kr. 350, kr. 250, kr. 175, kr. 100
Fratrukket 20procent rabat, kr. 364, kr. 324, kr. 284, kr. 204, kr. 144, kr. 84

Ralph Vaughan Williams, 5 Varianter over Dives and Lazarus
Erich Wolfgang Korngold, Klaverkoncert cis dur for venstre hånd op 17
William Walton, Symfoni nr 1 b-mol

Korngold og Walton
Storslået, senromantisk musik, man ikke hører hver dag. Korngolds virtuose Klaverkoncert er skrevet for venstre hånd alene og er en vanvittig udfordring for pianisten. Waltons dramatiske Symfoni nr. 1 er musik fra det britiske imperiums storhedstid.

Korngolds Klaverkoncert hører man sjældent, for den er ekstremt virtuos. Den skal spilles af pianisten med kun venstre hånd. Ideen kom fra den tyske pianist Paul Wittgenstein, der som soldat i 1. Verdenskrig mistede sin højre arm, men nægtede at opgive karrieren af den grund. Han bestilte venstrehåndskoncerter hos mange berømte komponister, og skabte på den måde et helt specielt repertoire.

Hører man Korngolds Klaverkoncert med lukkede øjne, tænker man måske ikke over, at kun én hånd er i brug, men oplevet i en koncertsal giver det absolut ekstra intensitet til den dramatiske musik.

Dirigenten er englænderen Andrew Manze, som er meget opsat på at vise de skjulte skatte fra den klassiske musik. Det gælder ikke mindst engelsk musik, som programmet viser to flotte eksempler på.

William Waltons Symfoni nr. 1 fra 1935 er melodisk og imponerende, et romantisk drama fra den gamle verdens sidste dage. Vaughan Williams var inspireret af engelsk folkemusik, og i hans smukke og melankolske variationer over en engelsk folkesang bliver man transporteret ud i det frodige nordengelske landskab.


Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status

Betaling
Betaling trækkes ved tilmeldingsfristens udløb.