Benedetti og UdstillingsbillederTidspunkt
20-11-2014 kl. 19:30

Sted
DR Koncerthuset, Koncertsalen 

Om arrangementet
Benedetti og Udstillingsbilleder
DR Koncerthuset, Koncertsalen
Torsdag 20. november kl. 19.30 og Lørdag 22. november kl. 15.00

Standardpris, kr. 450, kr. 400, kr. 350, kr. 250, kr. 175, kr. 100
Særpris fratrukket 20procent, kr. 364, kr. 324, kr. 284, kr. 204, kr. 144, kr. 84

Antoni Wit, Nicola Benedetti, DR SymfoniOrkestret

Ralph Vaughan Williams, The Lark Ascending

Karol Szymanowski, Violinkoncert nr 1 op 35

Modest Musorgskij, Udstillingsbilleder

Benedetti og Udstillingsbilleder

Violinstjernen Nicola Benedetti er tilbage, denne gang med ekstatisk musik af Szymanowski. Musorgskijs Udstillingsbilleder er en kavalkade af scener fra det gamle Rusland. Koncerten dirigeres af Polens store maestro, Antoni Wit.

Udstillingsbilleder er et stykke musik, der har været mange lytteres indgang til den klassiske verden. Musikken beskriver en række malerier så farverigt og stærkt, at scenerne træder lyslevende frem. Et billede forestiller en middelalderruin, et andet forestiller en russisk heks, et tredje de uhyggelige katakomber i Paris undergrund, hvor skeletter og kranier er stablet. Musorgskij skrev Udstillingsbilleder for klaver, men det er den imponerende orkesterversion af franskmanden Ravel, der har gjort musikken til et af de mest populære og spektakulære shows i koncertsalen.

Aftenens solist kaster glans over overset mesterværk
Aftenens solist er den 26-årige Nicola Benedetti, hun kommer fra en italiensk familie i Skotland, og er i dag et af de allermest kendte klassiske navne i Storbritannien. Hendes virtuositet og store charme har gjort hende til en musikalske kendis, og berømmelsen bruger hun yderst sympatisk til at udbrede musikken til børn og unge. Hun nøjes heller ikke med at spille de sikre hits, og derfor kommer hun til DR Koncerthuset for at kaste glans over et overset mesterværk, den smukke og spændende Violinkoncert nr. 1 af Szymanowski.

Karol Szymanowski er en af Polens største komponister nogensinde. Han er fra samme periode som Debussy, Ravel og Richard Strauss, og kan man lide deres musik, vil man sikkert også kunne lide Szymanowski. Hans Violinkoncert nr. 1 er fuld af drømme og ekstaser, skrevet i 1916, men måske den vil vække genklang hos dem, der var med i de psykedeliske 1960ere.


Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status

Betaling
Betaling trækkes ved tilmeldingsfristens udløb.