Veronique Gens og sange fra AuvergneTidspunkt
05-03-2015 kl. 19:30

Sted
DR Koncerthuset 

Om arrangementet
Veronique Gens og sange fra Auvergne
Koncerthuset Koncertsalen
Torsdag 5. marts 2015 kl. 19.30
Standard pris, kr. 500, kr. 450, kr. 375, kr. 300, kr. 200, kr. 125
Fratrukket 30 procent, kr. 356, kr. 321, kr. 269, kr. 216, kr. 146, kr. 94
Matthias Pintscher, Veronique Gens, DR SymfoniOrkestret
Maurice Ravel, Rapsodie espagnole
Maurice Ravel, Sheherazade
Joseph Canteloube, Sange fra Auvergne
Bela Bartok, Den forunderlige Mandarin SZ 73, ballet

Veronique Gens og Sange fra Auvergne
En aften, hvor sydfranske og spanske klange varmer DR Koncerthuset op. Veronique Gens er en af Frankrigs største sangerinder, og hun synger Ravels orkestersange og folkemelodierne fra sin fødeegn Auvergne bedre end nogen anden.

Rapsodie espagnole, Spansk rapsodi, beskriver den varme luf og de spændende dufte i Spanien. Det var drømmelandet for Ravel, der på mødrene side stammede fra Baskerlandet og hele livet længtes efter at kommer nærmere det land, der gemte sig syd på. I Ravels spanske rapsodi hører man fire satser med spanske rytmer, fra den langsomme, sensuelle habanera til de hvirvlende fandangorytmer fra Andalusien.

Ravel holdt af fantasirejser, og i sit store sangværk Sheherazade går turen til Mellemøsten og Asien. Det er impressionistisk musik, der drømmer sig til fjerne lande uden for rækkevidde. Digtene af Tristan Klingsor inspirerede Ravel til ekstatiske udbrud i den store første del, mens de to andre sange er mere indadvendte og resignerede. Drømmen er ikke virkelighed, men blot en fortælling. Og titlen Sheherazade er taget fra fortælleren af de 1001 nats eventyr.

Solist i denne udsøgte musik er en af Frankrigs allerbedste sangerinder, Veronique Gens, hvis varme, præcise mezzosopran er perfekt egnet til Ravels fantasiverden. Og hun er lige så velvalgt en solist til folkesangene fra Auvergne, bearbejdet for sang og stort orkester af Ravels kollega Canteloube. Han var ingen kostforagter, og sjældent har så enkle folkemelodier fået så svulmende en behandling. Det er musik, der gør Sydfrankrig til lige så stor en drøm for os, som det fjerne Østen var for Ravel.


Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status

Betaling
Betaling trækkes ved tilmeldingsfristens udløb.