Dissing & AndersenTidspunkt
10-05-2015 kl. 15:00

Sted
DR Koncerthuset Koncertsalen 

Om arrangementet
Til foråret træder Dissing og Andersen på scenen i Koncertsalen for at fremføre live hvad vi alle har sunget med på siden 70'erne.

Det er poetisk partnerskab af bedste skuffe, når digteren møder troubadouren i skikkelserne af Benny Andersen og Povl Dissing. Uden at de formentlig selv var klar over det dengang, blev det begyndelsen på et registeret og livslangt partnerskab, da de i 1973 uropførte Svantes Viser i Tarm og senere samme år udsendte sangene på plade.
Svantes Viser gjorde den ellers på det tidspunkt så kontroversielle visesanger Povl Dissing til nationalskjald og den lune modernist Benny Andersen til folkedybets fremmeste fortolker.
Og dermed var en af de mest folkekære konstellationer på den danske musikscene skabt, og Svantes og senere også Rosalinas viser er i dag en umistelig del af den danske folkesjæl. For hvem kan ikke synge med på strofer som Om lidt er kaffen klar og Go nu nat og gå nu lige hjem? Det får alle mulighed for at gøre i selskab med ophavsmændene, når de sætter hinanden og publikum stævne i Koncertsalen.

Der er noget at glæde sig til. For det er helt unikt at opleve, hvordan intensiteten i Povl Dissings fortolkninger indrammer den underspillede humor og kærlige varme, der er så Benny Andersensk. Når hans finurligt legende og poetiske sprog krydser Dissings ligefremme ærlighed og krydres med medrivende blå toner - her endda tilsat bas og trommer - bliver hverdagens virkelighed eventyrlig underfundig.

Ja, livet tager sig faktisk en lille smule anderledes ud, når man har sunget, grædt og grinet et par timer i selskab med Benny, Povl, Svante og Rosalina!
De har det som god vin: De bliver bedre med årene! Benny Andersen er fyldt 80, men livslysten er intakt, og også kærligheden har han genfundet efter sin elskede Rosalinas død. Povl Dissing har passeret de 75, men som hos andre store sangere tilfører modenhed og erfaring blot hans fremragende fortolkninger endnu en dimension.
Så med en let omskrivning af digterens ord er der kun ét at sige til publikum ved koncerten: "Mor jer nu godt… vi ønsker jer sange og kærlighed!"

Dissing & Andersen er ledsaget af Jens Jefsen på bas og Morten Lund på trommer.


Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status
  280 kr. 280 kr. 345 kr. Åben
  220 kr. 220 kr. 270 kr. Åben

Betaling
Betaling trækkes umiddelbart efter tilmeldingsfristens udløb.