Michel Camilo - Copenhagen Jazz Festival 2015Tidspunkt
08-07-2015 kl. 20:00

Sted
Amager Bio 

Om arrangementet
KLAVERKAPACITETEN MICHAEL CAMILO GÆSTER AMAGER BIO

Amagerbro Jazz og Amager Bio præsenterer MICHEL CAMILO.

Det bliver i familien. CAMILO, der er født i 1954 i den Dominikanske Republik, havde intet mindre end ni onkler, der alle var musikere, og han var selv ni år gammel, da han selv samlede trækharmonikaen op. Den blev dog hurtigt skiftet ud med klaveret. Det unge talent begyndte at studere klassisk musik på musikkonservatoriet, og han var blot 16 år gammel, da han for første gang optrådte med hjemlandets Nationale Symfoniorkester.

Efter konservatorieuddannelsen følte CAMILO sig tiltrukket af jazzen og bop-navne som Herbie Hancock og Chick Corea, og i 1979 tog han konsekvensen og flyttede til New York for at komme tættere på sine amerikanske forbilleder. Han skrev sangen, ’Why Not?’, som The Manhattan Transfer transformerede til et hit, og selveste Dizzy Gillespie gjorde hans ’Caribe’, til en del af sit repertoire. På den måde etablerede CAMILO hurtigt sit navn blandt amerikanske latin/jazz-fans.

Debutalbummet, ’Why Not?’, udkom i 1985, og endnu større gennemslagskraft havde hans selvbetitlede plade fra 1988, som lå helt i toppen af jazzhitlisten i mere end ti uger i streg. Siden da har CAMILO fortsat sin karriere inden for jazz og latin, i starten af årtusindet kiggede han tilbage mod sin ungdom som klassisk pianist, da han spillede sammen med BBC’s Symfoniorkester, og senest er han begyndt at komponere filmmusik.

Hans ekvilibristiske evner på klaveret har også gjort ham til en eftertragtet musiker, og det imponerende cv tæller samarbejder med alle fra Steve Gadd og George Benson over Lew Soloff og Jaco Pastorius til Wynton Marsalis, Joe Lovano, Herbie Hancock og såmænd også salig Niels-Henning Ørsted Pedersen.

Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status
  standard  220 kr. 250 kr. 395 kr. Åben

Betaling
Betaling trækkes umiddelbart efter tilmeldingsfristens udløb.