Händels Messias med Christian IV’s VokalensembleTidspunkt
18-12-2015 kl. 19:30

Sted
Sct. Mariæ Kirke Helsingør 

Om arrangementet
At gå til en Messias-koncert i december måned, har udviklet sig til at være en festlig tradition for mange. Händels musikalske fortælling om Messias, der starter med profetien, hans fødsel, og til sidst hans død og opstandelse, er evig aktuel, og af en sådan kvalitet at både publikum og de medvirkende glæder sig over mesterværket gang på gang.

Til denne opførelse kan man høre Christian IV´s Vokalensemble og Barokorkester der består af 12 professionelle sangere der også synger solistpartierne, og som koncertmester for orkesteret er den internationale og knivskarpe violinist Jesenka Balic Zunic. Dirigenten Ruben Munk samler de musikalske tråde, og fører os igennem de tre dele værker består af, indledt med den dramatiske overture til det storslåede Amen-afslutningskor.

Om Christian IV’s Vokalensemble: Ensemblet er opkaldt efter den danske musikelskende konge, og blev dannet af dirigent Ruben Munk i 2005, og har med Christian IV´s Barokensemble opført mange af de store værker af Bach og Händel. Sangerne er uddannet på konservatoriet og operaakademiet og stammer fra Danmark, Norge, Sverige og Island. De har som ambition at dyrke korsang på et internationalt niveau, samtidig med at de naturligt indgår som solister i produktionerne.

Sangere: Ranveig Helen Lægreid, Regina Olufsdottir, Anne Sophie Hjort Ullner, Nana Bugge Rasmussen, Daniel Carlson, Fanny Kempe, Josef Hamber, Jonathan Ingvald, Mikkel Tuxen, Erlend Tyrmi, Ørjan Hartveit, Martin Hatlo.

Om koncertmester Jesenka Balic Zunic blev født i Kroatien, Zagreb 1982. I 1998 kom hun ind på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun fik interesse i tidlig musik og barokviolin via undervisning i musikhistorie og en afholdt masterclass med Lars Ulrik Mortensen. I dag er hun en af de førende barokviolinister i Danmark. Hun er koncertmester for en lang række ensembler som Enghave Barok, Holmens Barok, The Paul Hillier ensemble og fast medlem af Concerto Copenhagen og det franske ensemble La Sinfonie du Marais. Hun har modtaget undervisning af Peter Spissky John Holloway, Anton Steck, Manfredo Kremer og gået solistklasse konservatoriet i Paris hos Francois Fernandez.

Om dirigent Ruben Munk (f. 1980) afsluttede i første omgang sine orgelstudier på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med diplomeksamen i 2005. Efter studieophold i Paris, hvor han samtidig var organist i Den Danske Kirke, fortsatte han cembalostudier hos Lars Ulrik Mortensen og Christine Schornsheim (D), i konservatoriets afdeling for tidlig musik. Han debuterede fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse på orgel november 2011.

Han har en omfattende koncertvirksomhed både som orgelsolist, og i sær som cembalist og ensembleleder. Dette ved siden af sit virke som organist ved Gentofte Kirke. Som dirigent har han, med sit ensemble Christian IV Barokensemble & Kor, stået i spidsen for en række opførelser af større kirkemusikalske værker. Han er desuden én af tre hovedarrangører, bag den årligt tilbagevende festival Gentofte Barokdage. Modtager af Robert Roussels Mindelagt og Léonie Sonnings Legat 2011.

Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status
  standard  100 kr. 120 kr. 150 kr. Åben

Betaling
Betaling trækkes umiddelbart efter tilmeldingsfristens udløb.