Haydns Skabelsen med Københavns KantatekorTidspunkt
13-03-2016 kl. 15:00

Sted
Store Magleby Kirke, Dragør 

Om arrangementet
Joseph Haydns store og smukke oratorium for tre solister, kor og orkester udtrykker den rene, ublandede glæde over Skabelsen samt naturens rigdom og er én stor lovprisning af Skaberen.

Det billedrige værk er især inspireret af Händels store oratorier, men holdt i den wienerklassiske stil med plads til dramatik. Oratoriet “Skabelsen” i tre dele beskriver henholdsvis de første skabelsesdage med det indledende dystre kaos, gennem Skabelsens seks dage og til sidst den syvende dags fryd i paradis. Alt sammen baseret på John Miltons digt ”Paradise lost”

Solisterne fremstiller i skabelsesprocessen ærkeenglene Gabriel, Uriel og Raphael, samt i tredje del, Paradis-scenen, Adam og Eva. For hver af de syv dage beskriver en ærkeengel dagens projekt: skabelsen af lyset - sol, måne og stjerner, eller planterne, eller dyrene. Først i et kort recitativ og dernæst i en arie, hvor det uddybes, hvor smukt, hvor yndefuldt eller flot det skabte er blevet. Herefter klinger hærskarernes lovprisning af Skaberværket i nogle store, imponerende korsatser.

De tre topsolister er Inger Dam-Jensen (sopran), Michael Kristensen (tenor) og Jens Søndergaard (bas).

Storværket “Skabelsen” er, sammen med Händel’s “Messias” og Mozarts “Requiem”, på korsangeres favoritliste blandt de store klassikere, og vi i Københavns Kantatekor håber, at vores glæde over at synge dette værk vil nå ud til publikum, ganske som det plejer.

Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status
  standard  60 kr. 80 kr. 100 kr. Åben

Betaling
Betaling trækkes umiddelbart efter tilmeldingsfristens udløb.