Povl Dissing fortolker GrundtvigTidspunkt
17-04-2016 kl. 16:00

Sted
Store Magleby Kirke 

Om arrangementet
”Som den gyldne sol”

Danmarks folkekære sanger og fortolker, Povl Dissing, giver sammen med to af Norges ypperligste musikere, organisten Iver Kleive og guitaristen Knut Reiersrud, en række kirkekoncerter. Koncerterne beskrives som både guddommelige og himmelske.

Når man sætter Danmarks mest folkekære sanger og fortolker sammen med to af Norges dygtigste musikere, opstår der uundgåeligt en frydefuld situation, der kræver højt til loftet og flotte omgivelser. Sammen med de to norske musikere, organist og arrangør Iver Kleive og guitarist Knut Reiersrud, har Povl Dissing henrykket med sine fortolkninger af Grundtvigs salmer ved kirkekoncerter og på cd-udgivelsen ’Den signede dag’, som er indspillet i Odense Domkirke.

I 2013 udgav Dissing, Kleive & Reiersrud deres anden CD, “Som den gyldne sol”, igen med Odense Domkirkes formidable orgel og akustik som ramme. Denne gang med fortolkninger af Kingo, Ingemann, Brorson og Grundtvig.
De tre musikere berører med deres følelsesmæssige og intellektuelle kraftpræstationer publikum, og musikken ved koncerterne fremstår altid som en uforglemmelig og smuk oplevelse.

Og det er netop kirkekoncerterne, der er blevet de tre musikeres fælles passion – Koncerter hvor de bruger kirkens smukke rum og akustik til at fremføre deres kollektive fortolkninger af nogle af de mest fundamentale og betydningsfulde sange fra den danske salmebog.
Norske Iver Kleive har en baggrund som klassisk organist, og arbejder både med dette i Domkirken i Oslo ligesom han er dirigent for Oslo Bach Kor. Hans musikalske udtryk forgrener sig vidt, og i sit arbejde bruger han både jazz og rock og symfoniske værker. Også Knut Reiersrud har en bred vifte af musikalske udtryk. Den talentfulde guitarist har gennem sin karriere udgivet en række af soloalbums, og på grund af sine alsidige musiske kompetencer og spillestil er han en efterspurgt studiemusiker i hjemlandet.

JP Kulturs anmelder skrev efter en af deres koncerter denne begejstrede anmeldelse: ”Guitarist Knut Reiersrud spillede ind i mellem så guddommeligt guitar (både el- og akustisk), at man næsten skulle tro, at Vorherre havde en finger med i spillet. Måske havde han også pillet ved Iver Kleives orgel. Musikken lød i hvert fald himmelsk”.


Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status
  standard  110 kr. 130 kr. 150 kr. Åben

Betaling
Betaling trækkes umiddelbart efter tilmeldingsfristens udløb.