Verdis RequiemTidspunkt
11-02-2017 kl. 15:00

Sted
DR Koncerthuset 

Om arrangementet
Verdis Requiem
11. februar kl. 15.00

Standard priser: kr. 650, kr. 575, kr. 525, kr. 400, kr. 300, kr. 175
Fratrukket 20% rabat: kr. 524, kr. kr. 464, kr. 424, kr. 324, kr. 244, kr. 144

Dette Requiem er et vokalt mesterværk, hvor Verdi kombinerer dramaet fra operaen med ærefrygten fra den katolske dødsmesse. Her fortolket af et stjernehold af solister, DR KoncertKoret, forstærket med sine engelske kollegaer fra BBC og ikke mindst fuldblodsitalieneren Fabio Luisi foran DR SymfoniOrkestret.

Verdis store Requiem er en messe for de døde. Men det er også en hyldest til livet – og til den menneskelige stemme.

Verdi var operakomponist, og han holdt sig næsten udelukkende til den genre gennem sit lange liv. Den store undtagelse er det mesterlige Requiem, hvor han når et højdepunkt af udtrykskraft og musikalsk storhed. Det er musik, som få forløser bedre end DR SymfoniOrkestrets kommende chefdirigent Fabio Luisi, der kender Verdis stil til fingerspidserne.

Et Requiem kan skrives på utallige måder. Men ingen har som Verdi indfanget dramaet og ærefrygten, der ligger i den latinske tekst. I Verdis Requiem er man ikke til gudstjeneste, men stilles overfor de dybeste menneskelige følelser af håb, angst og skræk. Det er den geniale operakomponist Verdi en sand mester til at udtrykke.

Verdi var ingen from kirkegænger, men han måtte krybe til korset, da hans idol, forfatteren Manzoni døde. Det ramte ham dybt, og Requiet blev skrevet til Manzonis minde. Man har drilsk kaldt Requiet for ”Verdis bedste opera”, men pointen er, at musikken har samme enorme udtrykskraft som hans dramatiske operaer. Og med fire sangsolister og det store DR KoncertKor er der lagt an til årets største vokale begivenhed i Koncerthuset.


Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status

Betaling
Betaling trækkes snarest muligt.