Lukas-passionenTidspunkt
29-03-2018 kl. 19:30

Sted
DR Koncerthuset 

Om arrangementet
Særtilbud - 20% rabat
Koncertsalen, DR Koncerthuset 60,00 - 364,00 DKK
+ gebyrer og evt. leveringsomkostninger

Den skotske komponist James MacMillan har sat sig et meget omfattende mål, nemlig at skrive passioner, altså påskeoratorier, over alle Bibelens fire evangelier. Hans første værk var Johannes Passionen fra 2007, og i 2015 kunne han præsentere Lukas Passionen for kor og orkester. Ved denne koncert bliver Lukas Passionen spillet for første gang i Danmark.

Den kirkelige musik af James MacMillan gør et meget stærkt indtryk. Den er dramatisk som en opera og flammende som en prædiken. Det er ikke for meget at kalde ham sin generations førende kirkekomponist. Samtidig er MacMillan en fremragende dirigent, og han har ved flere koncerter opført sin musik med DR SymfoniOrkestret og DR VokalEnsemblet.

James MacMillans Lukas Passion bliver samtidig det første værk i en planlagt række af moderne påskeoratorier i Koncerthuset. Flere nye værker af vor tids førende komponister vil følge de kommende år. Et bevis for, at en af den klassiske musiks største genrer er under stadig udvikling – og at påskens budskab ikke har mistet sin styrke.


Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status

Betaling
Betaling trækkes umiddelbart efter tilmeldingsfristens udløb.