Händels MessiasTidspunkt
07-12-2018 kl. 19:30

Sted
Holmens Kirke, København 

Om arrangementet
Mogens Dahl Kammerkor har nået et stort publikum med Messias-opførelserne i Holmens Kirke. Ikke mindst korets samarbejde med det fantastiske Orchestra of the Age of Enlightenment fra London har vakt opsigt.

Det er nu 11. gang koret synger julen ind med Händels pragtfulde oratorium – i en på én gang moderne og Händel-tro version. Den slanke og sprøde barokudgave er blevet rost til skyerne af samtlige anmeldere, som har måttet finde stadigt stærkere superlativer frem.

Ambitionen har været at skabe en knivskarp udgave, hvor Händels fantastiske melodier og velklingende baroksatser får størst mulig gennemslagskraft. Værket, som fortæller historien om det Gamle Testamentes profetier om en frelser for hele menneskeheden, er på mange måder det ultimative religiøse værk, som omslutter de største kristne højtider, inklusiv påske og jul. Händel dramatiserer mesterligt både de bibelske beretninger og de tilknyttede menneskelige følelser.

Fremragende internationale solister
Det er i 2018 lykkedes at besætte solistpladserne med et opsigtsvækkende udvalg af internationale solister, som hver især har trukket overskrifter i aviser og musiktidsskrifter verden over. Den polske kontratenor Jakub Jósef Orlinski, som skal synge alt-partiet i oratoriet er således blevet fremhævet af New York Times for ‘combined beauty of tone and an uncommon unity of color and polish across his range’.

??????
”»Messias« med Mogens Dahls ferme fodfolk og engelske elitestyrker må være noget af det bedste i Europa lige nu”, skrev Søren Schauser i Berlingske i 2017.

Også Politikens anmelder er gået begejstret fra Holmens Kirke: ”Hans Messias er mild og mægtig”, skrev Thomas Michelsen om sit møde med det han kalder et ’skandinavisk renskuret kor’ og solister og orkester som rene ’luksusvarer’.

MEDVIRKENDE:
MOGENS DAHL KAMMERKOR
ORCHESTRA OF THE AGE OF ENLIGHTENMENT
MOGENS DAHL, DIRIGENT

SOLISTER:
SOPRAN: DENISE BECK (DANMARK)
ALT: JAKUB JÓZEF ORLINSKI (POLEN)
TENOR: JAMES WAY (ENGLAND)
BAS: GORDON BINTNER (CANADA)

Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status
  standard  190 kr. 220 kr. 275 kr. Åben

Betaling
Betaling trækkes umiddelbart efter tilmeldingsfristens udløb.