MÄLKKI & BARTÓKTidspunkt
01-03-2019 kl. 19:30

Sted
DR Koncerthuset 

Om arrangementet
Mälkki & Bartók 1. marts kl. 19.30 – 20% (50% til unge u. 30 år)

Den finske stjernedirigent Susanna Mälkki, vinder af Nordisk Råds Musikpris, er en brillant fortolker af ny musik. Denne aften dirigerer hun en moderne symfonisk klassiker, Bartóks Koncert for orkester, og en ny fagotkoncert, skrevet til DR SymfoniOrkestrets egen solofagottist Sebastian Stevensson.

Bela Bartók skabte et af det 20. århundredes absolutte mesterværker, da han skrev sin Koncert for orkester. Der er ren orkestermagi bag den nøgterne titel – og også et personligt budskab om længsel og hjemve. Bartók skrev musikken i 1944, da han som ungarsk flygtning boede i USA og ikke havde udsigt til at vende hjem.

Bartóks Koncert for orkester har både gribende, skønne øjeblikke og stor humor, og finalen er en hæsblæsende fanfare for livsglæden. Det kræver et virkelig godt orkester og en meget præcis dirigent – og lige netop den kombination er sikret med DR SymfoniOrkestret og Susanna Mälkki, chefdirigent for Helsinki Filharmonikerne, gæstedirigent for Los Angeles Filharmonikerne og i det hele taget et af Nordens største klassiske navne i dag.

DR SymfoniOrkestrets solofagottist Sebastian Stevensson træder frem i forreste række som solist i en ny Fagotkoncert, skrevet af den svenske komponist Fredrik Högberg specielt til ham. Högberg har de seneste år vakt opmærksomhed med sine solokoncerter, og hans nye Fagotkoncert er allerede sat på programmerne af flere orkestre.

Opførelsen i Koncerthuset bliver den første i Danmark.


Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status

Betaling
Betaling trækkes snarest muligt.